Feestelijke doop van vier moderne, veilige en duurzame sleepboten

EN
NL
back
Fotoreportage
back to top
Stralend weer was het op 16 september in Zeebrugge, ideaal voor een feestelijke dag in de kusthaven. De doopceremonie voor vier nieuwe sleepboten van Boluda Towage Europe had niet beter gepland kunnen worden.

De nieuwe sleepboten

De VB BOLERO, VB RUMBA, VB FLANDES en VB SAMBA passen perfect in de filosofie voor veilige en duurzame sleepoperaties. Veiligheid en duurzaamheid zijn een essentieel onderdeel van het concessie-akkoord tussen Port of Zeebrugge en Boluda Towage Europe.

De nieuwe sleepboten beantwoorden aan de TIER-III emissienormen van de International Maritime Organisation (IMO). Dat houdt in dat de uitstoot van stikstofoxides met 80 procent verlaagd worden en betekent dat deze slepers deel uitmaken van de meest duurzame sleepbotenvloot in een Europese haven. Naast de walaansluiting zijn ze ook uitgerust met de meest geavanceerde brandblussystemen.

Doopmeters

Vier doopmeters hadden de eer om hun sleepboot te dopen voor een veilige vaart:
VB BOLERO
Mevrouw Ann Staelens
Echtgenote van Dirk De fauw, burgemeester van Brugge en voorzitter Port ofZeebrugge
VB RUMBA
Mevrouw Annemie Malfait
Echtgenote van Tom Hautekiet, CEO MBZ
VB FLANDERS
Mevrouw Veronique van de Reijt
Echtgenote van Rob Smeets, COO Port of Antwerp
VB SAMBA
Mevrouw Chantal Orlans
Director Corporate Affairs MBZ
Op de kaai aan het Zeestation werd de ceremonie bijgewoond door onder andere de voorzitter van Boluda Corporación Marítima & Boluda Towage, de heer Vicente Boluda Fos, de minister van Justitie en de Noordzee, Vincent Van Quickenborne, de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, Boluda Towage Europe's CEO, Geert Vandecappelle, en klanten, leveranciers en mensen uit maritieme middens.
back to top